Ga naar de inhoud

Eye-openers van mijn Human Design profiel

  • door

Al even geleden schreef ik over mijn eerste ervaringen met Human Design. Ik ben er inmiddels meer in gedoken en vind het enorm interessant om er meer over te leren. In deze blog deel ik mijn eerste eye-openers van Human Design met je.

Voldoening als focus

Tijdens het lezen van de eerste informatie over mijn Human Design profiel kwam ik tegen dat voldoening mijn ‘self-theme’ is en frustratie juist opkomt als ik ‘verkeerd’ bezig ben. Ik was altijd in de beleving dat voldoening zou komen als ik succes had, maar dat blijkt juist andersom te zijn volgens mijn Human Design profiel.

Dit is best even omschakelen. Het zou in mijn geval betekenen dat ik me mag richten op dingen waar ik voldoening uit haal, dingen die ik leuk vind. En dat ik niet zo bezig hoef te zijn met succes of hoe het allemaal ‘hoort’. Maar dat was ik totaal niet gewend! Ik deed veel dingen waarvan ik dacht dat ik ze ‘moest’ doen omdat het goed was of zo hoorde.

Sindsdien ben ik hier bewuster mee bezig. Ik probeer meer regels los te laten, en mezelf vaker toestemming te geven om iets te doen omdat ik het leuk vind of er blij van word. Soms is dat nog wel onwennig en trap ik nog in ‘moetjes’ maar het lukt me vaker om ruimte te maken voor dingen gewoon omdat ze leuk zijn.

Véél interesses

Een andere eye-opener was dat het écht bij me past om veel verschillende dingen te doen en veel interesses te hebben. Hier schreef ik ook eerder al weleens over, in deze blog. Ergens wist ik dit van mezelf denk ik al wel, maar ik was toch altijd nog op zoek naar dat éne ding waar ik langere tijd heel blij van zou worden. Vooral qua werk, maar ook wel dat ik langere tijd met hetzelfde bezig zou kunnen zijn in m’n vrije tijd. Soms voelt het heel onrustig om steeds met iets nieuws bezig te willen zijn.

Inmiddels accepteer ik steeds meer dat ik dat niet ga vinden, dat het bij me past om veel verschillende dingen te doen. Sommige dingen voor langere tijd, sommige dingen maar heel kort. Sommige dingen doe ik jaren niet en dan ineens weer heel veel. Ik verwacht minder van mezelf dat ik iets moet vinden waar ik alles in kwijt kan, en zoek meer naar manieren om dingen naast elkaar te doen en te combineren wat ik leuk vind.

Leren luisteren naar m’n onderbuik

Een van de andere eye-openers is dat ik volgens mijn Human Design profiel een sacrale autoriteit heb. Dit betekent dat ik mag (leren) luisteren naar m’n onderbuik. De afgelopen jaren heb ik (net als veel mensen met mij denk ik) veel beslissingen genomen op basis van m’n hoofd en ratio. Door Human Design leer ik nog meer dat ons hoofd en ratio eigenlijk helemaal niet goed in staat zijn om beslissingen te nemen. De echte wijsheid zit in ons lichaam.

Volgens Human Design heb je een bepaalde autoriteit (er zijn vijf mogelijke autoriteiten) op basis waarvan je volgens jouw profiel het best beslissingen kunt nemen.

Deze vind ik denk ik één van de moeilijkste. Het leren herkennen van de signalen van mijn onderbuik én daar dan ook naar handelen. Maar ik oefen ermee, en probeer steeds vaker te volgen wat mijn lichaam aangeeft. Dat kan zijn dat ik iets niet doe, terwijl ik vind dat ik het wel zou moeten doen. Ik begin ook vaker te herkennen wat er gebeurt als ik de signalen negeer.

Nog meer eye-openers van Human Design

Met het verder verdiepen in Human Design weet ik zeker dat er nog meer eye-openers zullen komen. Ik vind het een bijzonder interessant onderwerp om nog meer over te lezen en er ook meer over te gaan delen! Ben jij bekend met Human Design?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *