Ga naar de inhoud

EFT-ervaring: rust in mezelf

In deze blog vertelt een klant over haar ervaring met Emotional Freedom Techniques (EFT). Want ik kan er wel heel enthousiast over zijn, maar de ervaring van anderen is misschien nog wel waardevoller! Deze keer het verhaal van een dame die preventief bij me kwam en veel baat heeft gehad bij EFT.

Wat was jouw reden om hulp te zoeken bij Lekker in je hoofd?

“Ik werd door een collega die bij Klop en Koffie was geweest getipt over de technieken die je gebruikt. Soms zit je weleens met dingen en loop je daar toch een beetje mee vast. Dan is het fijn om hulp te kunnen krijgen. Ik wilde juist voorkomen dat het probleem groter werd, dus het was vooral preventief bedoeld. Het is fijn om tools en informatie te krijgen om makkelijker met dingen om te kunnen gaan.”

Wat heeft deze begeleiding je opgeleverd?

“Door te werken aan mijn ‘beren op de weg’ en de technieken die we hebben gebruikt, kreeg ik veel meer rust. Veel dingen bleken eigenlijk geen probleem te zijn. En bij dingen die wel een probleem bleken, merkte ik dat ik meer rust in mezelf kon vinden.

Je kunt heel goed luisteren en staat heel erg open voor informatie, en denkt echt mee over manieren om het probleem op te lossen of op de beste manier aan te pakken. Dat heeft me erg geholpen.”

Hoe heb je het werken met EFT ervaren?

“In het begin heb ik me afgevraagd of ik er wel voor openstond en of het wel zou werken. Maar na de uitleg en bij het oefenen merkte ik juist dat het heel fijn werkte. Het heeft me echt geholpen om blokkades op te lossen die er soms al heel lang zaten.

Het kloppen heeft me heel erg geholpen om oude situaties ook aan te kijken. Het was een hele bijzondere ervaring om te merken hoe veel er dan los kwam en hoeveel het opluchtte daarna.

Ik gebruik het nu ook vaak nog zelf. Bijvoorbeeld ’s avonds om spanning van de dag los te laten als ik niet kan slapen.”

Denk je dat meer mensen baat hebben bij EFT?

“Absoluut! Ik denk dat mensen die last hebben van gebeurtenissen uit het verleden baat hebben bij EFT. Het helpt om dingen een plaatsje te geven. Maar het kunnen ook dingen van nu zijn waar je mee zit. Door het kloppen krijg je meer rust. En vaak denk ik daarna “er is eigenlijk geen probleem!” Het kan eigenlijk voor iedereen nuttig zijn: jong, oud, man, vrouw, etc.”

Zou je Lekker in je hoofd aanraden bij anderen?

“Ja, ik heb het al aan meer mensen verteld en ik zou het zeker aanraden.”