Ga naar de inhoud

Mijn persoonlijke agenda van So Typical Me

  • door

Hoewel we tegenwoordig in een steeds meer digitale wereld leven, heb ik nog een sterke voorkeur voor een papieren agenda om overzicht te houden over wat ik te doen heb. En nu ontdekte ik dat je bij So Typical Me je eigen agenda kunt ontwerpen! Zo leuk, ik laat je hier zien hoe ik ‘m heb ingedeeld. Dit is geen gesponsord artikel, ik ben gewoon erg enthousiast!

Eigen omslag

Wat ik heel tof vind, is dat je bij So Typical Me een eigen foto kunt gebruiken als omslag. Je kunt een aparte foto kiezen voor de voor- en achterkant. Ik heb ze aan beide kanten hetzelfde gedaan. Ik koos een foto die mij doet denken aan een fijne plek waar ik van de zomer was.

Door een eigen omslag heb je meteen een hele persoonlijke agenda en je kunt hem precies zo maken dat ‘ie iets oproept waar jij blij van wordt! Je kunt ook de kaders rondom de pagina’s maken zoals jij dat leuk vind, ik heb gekozen voor een afbeelding waar kleurverloop in zit zodat deze lekker vrolijk is.

Tijdsaanduiding

Ik vind het in mijn agenda heel fijn dat de tijden worden aangeduid en dat ik overzicht over de hele week heb. Daarom heb ik gekozen voor één week op twee pagina’s met weergave van de uren. Hij loopt dan van 8.00 – 18.00u. Dat is aan de korte kant, maar als ik ‘s avonds een afspraak heb kan ik die er nog wel onder kwijt.

Er zijn veel planners op de markt die ongedateerd zijn, maar ik vind dat zelf niet praktisch. Ik heb er geen zin in om elke week de data in te vullen en ik vind het ook niet handig met vooruitplannen. Bij So Typical Me kun je wel zelf de startmaand kiezen en daardoor alsnog op elk moment in het jaar beginnen.

Je kunt ook kiezen voor maandoverzichten, maar die gebruik ik niet. Als je die er uit laat, krijg je 24 extra keuzepagina’s!

Ruimte voor wat jij belangrijk vind

In de ontwerper van So Typical Me kun je op verschillende manieren dingen toevoegen die jij belangrijk vindt. Zo kun je bij elke dag icoontjes toevoegen voor je to-do’s, maaltijden of dankbaarheid. Maar er is ook op elke pagina onderaan ruimte voor 4 blokken die je naar wens kunt invullen.

Zo kun je bijvoorbeeld een blokje toevoegen met alle maaltijden van die week (in plaats van per dag), voor trackers om je gewoontes bij te houden, voor lijstjes, lijntjes, slingers, tekeningetjes, memo’s, etc. Of je laat de ruimte leeg en hebt een rustige agenda 🙂 De keuzes die je maakt komen vervolgens op alle bladzijdes terug.

Je kunt belangrijke gepersonaliseerde data in de agenda toevoegen, ook een leuke optie. Bij de keuzepagina’s (sowieso al 12) kun je zelf kiezen wat je toevoegt: lijntjes, blanco, gestipt papier, kleurplaten, 30-dagen challenges.

Overzicht van alles bij elkaar

Wat ik nog steeds mis in een digitale agenda is een goed overzicht van alles wat ik te doen heb. Daarom vind ik een papieren agenda (nog steeds) fijn. Ik gebruik 4 kleuren pen zodat ik meteen kan zien wat ik waarvoor te doen heb. Zo gebruik ik aparte kleurtjes voor werk, gezin en voor tijd die helemaal voor mezelf is.

Ik gebruik daarvoor de uitwisbare pennen van Frixion. Deze kun je ‘uitgummen’ en zijn hervulbaar. Ik gebruik ze nu bijna twee jaar en ben er nog steeds erg blij mee!

Als je via de link hierboven bij Bol koopt, ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Dit geldt niet voor So Typical Me. Ik heb de agenda zelf gekocht en betaald.

so typical me