Ga naar de inhoud

Waarom ik niet meteen enthousiast was over EFT

enthousiast over eft

Afgelopen week gaf ik een masterclass over EFT en toen vertelde ik ook hoe ik in aanraking was gekomen met EFT. En ik realiseerde me weer dat ik niet meteen enthousiast was over EFT toen ik er voor het eerst kennis mee maakte. Omdat dit misschien wel herkenbaar is, neem ik je graag mee in hoe ik uiteindelijk toch zo enthousiast werd!

Eerste keer EFT

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met EFT (Emotional Freedom Techniques) was bij een energetisch therapeut. Die werkte onder andere met EFT en met Touch of Matrix. Ik weet nog dat de zinnetjes die afsloten met ‘en toch ben ik helemaal oké’ op dat moment echt niet goed vielen. Ik vond het een gekke techniek en ik merkte er ook niet echt effect van op dat moment.

Ik kan wel zeggen dat EFT me niet echt aansprak op dat moment. Achteraf gezien weet ik dat ik daarvoor nog veel te veel in mijn hoofd zat en me er ook niet echt aan over kon geven.

Het eerste boek over EFT

Daarna kwam ik in de bibliotheek het boek EFT werkt* tegen van Yvonne Toeset. Nieuwsgierig als ik was, heb ik het boek mee naar huis genomen. Ook daarbij werd ik nog niet gegrepen door EFT. Hoewel het een duidelijk en goed geschreven boek is, ben ik er op dat moment niet mee aan de slag gegaan.

De beschreven resultaten leken me echt wel interessant, maar er was blijkbaar nog wel een drempel om het uit te proberen. Het boek ging terug naar de bieb, wat ik gelezen had over EFT zakte weer naar de achtergrond en dat was dat.

Corona

Toen kwam het moment dat in 2020 corona ons land binnen drong. Alles viel stil, stress en paniek vierden hoogtij en op de één of andere manier kwam EFT weer op mijn pad. Waarschijnlijk zocht ik naar manieren om met de stress om te gaan, ik weet niet meer precies hoe dat toen ging.

Op een zeker moment was mijn kind heel bang en had ik net weer wat gelezen over EFT. Ik besloot het uit te testen. En ik was verbluft over het resultaat! Zijn angst werd zo snel minder, daar wilde ik meer van weten!

Van zelfstudie naar klassikaal

Ik schreef me in voor een online cursus (want corona en ongeduldig) en begon met de theorie. Toch merkte ik bij mezelf nog niet zo snel resultaat. Doordat ik wel enorm nieuwsgierig was geworden door alle succesverhalen die ik had gelezen, besloot ik toch verder te gaan met het leren van EFT.

Daarna kwam ik uit bij New Lifepoint voor een klassikale opleiding. Een kleine, fijne groep met mensen waarmee we in alle veiligheid konden oefenen. Toen begon ik ook zelf echte resultaten te merken. Als je EFT wilt leren, zou ik altijd een cursus met begeleiding aanraden in plaats van een online zelfstudie. De begeleiding is echt fijn om te snappen wat je precies doet.

Enthousiast over EFT!

Naarmate de opleiding vorderde en mijn stapel gelezen boeken over EFT groeide, nam mijn enthousiasme toe. Voor mijn eerste certificering moest ik 50 casusverslagen uitwerken. Dit dwong mij om mensen over EFT te gaan vertellen (ook al vond ik dat erg spannend) en te gaan oefenen.

Door de resultaten die ik bij deze mensen zag, werd mijn enthousiasme over EFT nog verder aangewakkerd. Dat wil niet zeggen dat ik alles opgelost krijg met EFT en dat ik zelf nu helemaal vrij ben van issues 🙂 Maar ik heb wel geweldige resultaten met EFT gezien bij anderen en ook zelf grote veranderingen gemerkt. En dat is voor mij de grootste motivatie om me te blijven verdiepen en ontwikkelen in EFT. Ik merk dat er vaak sneller en meer resultaat geboekt wordt dan met andere vormen die ik tot dan toe gebruikte.

Het mooie van EFT is dat je niet alleen het bewuste brein aanspreekt, maar ook contact kan maken met herinneringen die in het onbewuste brein liggen opgeslagen. En dat zijn nou vaak net de herinneringen die getriggerd worden!

Wat vooral mijn boodschap is met dit stuk, is dat EFT misschien niet meteen de eerste keer voor je werkt. Maar als je bereid bent om het een kans te geven, je wel hele mooie resultaten kunt ervaren! Een klant zei me laatst: “Ik had al die verhalen wel gelezen en dacht ‘dat is leuk voor al die mensen’, maar nu heb ik echt zelf ervaren wat het doet!”

enthousiast over eft